Nieuwbouw pand voor M&G Group

Actualiteiten, Nieuws

Nieuwbouw pand voor M&G Group

Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-12-2022

Eind december droeg Borghese Logistics de sleutel van het nieuwe pand van M&G Group over aan de eigenaar. Mies Architectuur tekende voor het ontwerp dat aan de entreezijde een opvallend en uitnodigend kantoorgebouw krijgt. Aan de snelwegzijde is het gebouw voorzien van groene schermen, die per seizoen voor een andere uitstraling geven.

Met de nieuwbouw brengt M&G, wereldwijd marktleider op het gebied van ontwikkeling en fabricage van oplossingen voor rookgasafvoer en ventilatie, haar twee huidige locaties in Assen en Groningen onder op één nieuwe locatie op het nieuw te realiseren industrieterrein Assen Zuid.

Het pand beslaat een oppervlakte van circa 40.000 m2 en biedt ruimte voor productie, R&D, kantoren en uiteraard logistiek. Bij de bouw is maximaal ingezet op duurzaamheid en ecologie waarmee het gebouw een showcase werd voor energiezuinige en natuurinclusieve distributiecentra.

Zo is het ontwerp voor het gebouw door de architect samen met Hollands Groen volledig Natuur Inclusief ontworpen. Dit leidde onder meer tot groene gevels die reageren op de beleving van de snelweg.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.