Nieuwbouw rechtbank Zwolle van start

Nieuwbouw rechtbank Zwolle van start

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-02-2009

Na jarenlang touwtrekken is er nu een goedgekeurd definitief ontwerp voor de nieuwbouw van de rechtbank in Zwolle aan de Schuurmanstraat. De procedure voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen verloopt voorspoedig en de aanbestedingsprocedure is in gang gezet.

De Rijksgebouwendienst denkt dat op het terrein waar ooit het hoofdbureau van politie stond, eind dit jaar de eerste paal de grond in kan. In 2011 kunnen de eerste verdachten worden voorgeleid in de nieuwbouw, die ruimte biedt aan onder meer vijfhonderd werkplekken, elf nieuwe zittingszalen, een parkeergarage voor 273 personenauto’s en tweehonderd fietsen.

Tweede bouwblok
Architect Rob Hootsmans kreeg alle lof van de ‘keten-partners’, waaronder medewerkers van het Openbaar Ministerie, advocaten en deurwaarders. Hootsmans ontvouwde aan hen zijn plan. De Amsterdamse architect werkte 4,5 jaar aan het ontwerp. Hij analyseerde eerdere ontwerpen, waaronder het ontwerp van collega Gunnar Daan, dat door de Zwolse bevolking met zijn veertig meter hoogte veel te fors werd bevonden.

Hij haalde ook inspiratie uit het gebouw van architect Kruger; de huidige rechtbank die in 1977 werd opgeleverd. Van meet af aan was Hootsmans duidelijk dat er een tweede bouwblok moest komen, dat naast de huidige rechtbank komt te staan. De gebouwen worden met elkaar verbonden door een ruimte met de entrees voor publiek en personeel.

Bron: De Stentor

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.