Nieuwbouw stationsplein Nijmegen gestart

Nieuwbouw stationsplein Nijmegen gestart

Nieuws
Door: Petra Starink | 21-12-2011

In Nijmegen is op dinsdag 20 december de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw bij het Stationsplein. Op de voormalige locatie van het stationspostkantoor bouwen de combinatie van KlokBouw Nijmegen, Ed. Züblin Duisburg en AGS architecten het nieuwe onderkomen van poppodium Doornroosje en studentenwoningen van de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen.

Het nieuwe onderkomen voor Doornroosje krijgt een grote en kleine zaal (voor respectievelijk 1100 en 400 bezoekers) met bijbehorende voorzieningen en 350 studentenwoningen van de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen. Onder het complex komt een gratis fietsenstalling met 3700 plaatsen. De oplevering van het project staat gepland voor eind 2013.

Tot die tijd blijft de stationsomgeving onoverzichtelijk. Dat is het gevolg van de plaatsing van tijdelijke fietsenstallingen en verkeersmaatregelen vanwege de bouw van de parkeergarage onder de Van Schaeck Mathonsingel. De overlast zal langzaamaan verminderen door het verplaatsen van de tijdelijke stallingen en de oplevering van de garage, die voor medio 2012 gepland staat.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.