Nieuwbouw voor Ulenhof College

Nieuwbouw voor Ulenhof College

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-03-2009

Jorissen Simonetti Architecten ontwierp de nieuwbouw voor het Ulenhof College in Doetinchem. Met de start van de bouw is inmiddels begonnen. De school krijgt twintig extra lokalen en een nieuwe aula. Het brugklasgebouw op een andere locatie komt te vervallen.

Het Ulenhof wacht al jaren met smart op de uitbreiding. Het huidige schoolgebouw biedt plaats aan zo’n achthonderd leerlingen, terwijl de school zo’n dertienhonderd leerlingen heeft. De eerstejaars krijgen daarom les in een apart gebouw aan de Mackaylaan.

Als de uitbreiding klaar is, komt dit gebouw te vervallen om plaats te maken voor woningen. Ook worden de noodlokalen afgebroken. Daar komen fietsenstallingen.


Ruimtes
In de nieuwbouw is plaats voor twintig lokalen. Verder komt er een extra computerlokaal, ict-voorzieningen. De ruimtes worden zo ingericht dat er klassikaal, maar ook individueel of in groepjes gewerkt kan worden.

De bestaande aula in het oude gebouw komt te vervallen. Daar is op dit moment plek voor vierhonderd leerlingen. Dat is te weinig. Er komt een nieuwe aula waar ruimte is voor achthonderd leerlingen. De kantine wordt met een scherm in tweeën gedeeld, zodat de brugklassers hun eigen aula hebben.

Ontwerp
De uitbreiding komt aan de zuidelijke zijde van het gebouw en bestaat uit een, vrijwel, glazen onderbouw met daarboven twee verdiepingen uitgevoerd als een zwarte, ‘ruwe’ diamant met speels geplaatste grote, omkaderde kozijnen.

Bron: De Gelderlander
Artist impressions: Jorissen Simonetti Architecten

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.