Nieuwbouwcomplex De Werf op NDSM-terrein

Nieuws

Nieuwbouwcomplex De Werf op NDSM-terrein

Door: Petra Starink | 18-03-2019

Wooncompex De Werf op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord is ontworpen door architectenbureau OZ en biedt 946 woningen aan young adults en studenten. De Werf presenteert 7 wooncomplexen die zich tot elkaar verhouden met ieder een eigen unieke architectonische expressie. De architectuur is industrieel en robuust waarbij de ontwerpen verschillen in gebouwhoogte, entree, programma en typologie.

Ieder gebouw heeft eigen materiaalsoort

Het ontwerp met een oppervlakte van ca 70.000m² heeft variërende hoogtes van 22 tot 60 meter en elk gebouw heeft zijn eigen materiaalsoort. Het totale woonprogramma is gericht op jongeren waarvan 403 studentenwoningen en 543 vrije sector huurappartementen gecombineerd met eengezinswoningen naast 1.100m² aan commerciële ruimten.

Geluidwering gevels

Een aandachtspunt in het ontwerp ging uit naar de diverse gevels die in verband met de nabijgelegen NDSM-scheepswerf extra geluidswering moesten bieden. De binnentuin speelt een belangrijk onderdeel in de verbinding, toegankelijkheid en groene toevoeging in de stedelijke omgeving van het gebied.

Ontwikkeling De Werf

De realisatie van het ontwerp vanuit OZ in samenwerking met Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Hiensch Engineering en Pleijsier Bouw.
De ontwikkeling van De Werf is tot stand gekomen door Noordas B.V.; een joint venture van COD Real Estate, Borghese Real Estate en Verweij Mungra Vastgoed. Het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund is eigenaar van het gehele complex.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.