Nieuwe afbouwkeuren bieden duidelijkheid

Nieuwe afbouwkeuren bieden duidelijkheid

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-10-2007

Stichting Afbouwkeur presenteert drie nieuwe keurmerken voor de afbouwsector: Stuckeur, Vloerkeur en Plafond & Wandkeur. Deze drie keurmerken komen in plaats van de drie bestaande Erkenningsregelingen in de afbouw (Erkenningsregeling voor het stukadoors- en afbouwbedrijf, het vloeren- en terrazzobedrijf en het plafond- en wandmontagebedrijf).

De keurmerken richten zich in het bijzonder op de bediening van de zakelijke markt. De eisen die voorheen gericht waren op de particuliere markt zijn ondergebracht in NOA-Afbouwgarantie. Daarmee heeft een fundamentele wijziging plaatsgevonden in de Erkenningsregelingen in de Afbouw.

Keur biedt zekerheid
Stichting Afbouwkeur, die de regeling beheert en uitvoert, toont vandaag (woensdag 17 oktober) de keurmerken voor het eerst aan de zakelijke opdrachtgevers. Veel zakelijke opdrachtgevers van Erkende bedrijven worden deze week verrast met een taart met de nieuwe logo’s van de keurmerken. “Stuckeur, Vloerkeur en Plafond & Wandkeur zijn erg belangrijk voor de branche.

Zij bieden opdrachtgevers de zekerheid dat bedrijven die het wettelijk beschermde logo voeren, voldoen aan de eisen van de Erkenningsregeling. De drie nieuwe keurmerken bieden opdrachtgevers daarom meer duidelijkheid,” aldus Loek den Nijs, voorzitter van de stichting Afbouwkeur.

Voldoen aan eisen
Een onderneming die in aanmerking wil komen voor één van de drie keurmerken moet aan bedrijfsmatige en technische eisen voldoen. Het betreft onder andere eisen op het gebied van de wet ketenaansprakelijkheid, offertes, meer- en minderwerk, klachtenadministratie, Arbo en Milieu, bedrijfsorganisatie, opleiding en uitvoering van de werkzaamheden volgens geldende normen en richtlijnen.

Stichting Afbouwkeur controleert of alle aangesloten bedrijven hieraan voldoen en beheert de erkenningsregelingen. Het onafhankelijke Bureau Providius voert de controles uit in opdracht van de stichting.

Den Nijs: “Met Stuckeur, Vloerkeur, Plafond & Wandkeur, de invoering van de procescertificering KOMO-Afbouw in 2005 en de NOA-Afbouwgarantie voor de particuliere markt in 2007 is het kwaliteitshuis van de afbouwsector voltooid. Stichting Afbouwkeur staat echter niet stil. De komende jaren gaan we nieuwe initiatieven ontwikkelen op het gebied van kwaliteitsbeleid.”

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.