Nieuwe architect gezocht voor renovatie Tweede Kamer

Nieuws

Nieuwe architect gezocht voor renovatie Tweede Kamer

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-03-2019

Voor de renovatie van het Binnenhof moet het Rijksvastgoedbedrijf (RvB) opnieuw op zoek naar een architect. Ellen van Loon van Office for Metropolitan Architecture (OMA) wordt volgens het AD vervangen. Van Loon werkt aan de Tweede Kamer. Eerder dit jaar werd architect Liesbeth van der Pol al aan de kant gezet die bezig was met de verbouwing van de Eerste Kamer

Renovatie Binnenhof

Om te voorkomen dat de renovatie van het Binnenhof – die volgend jaar moet beginnen en maar liefst een half miljard euro kost – vertraging oploopt, wordt met spoed gezocht naar een opvolger voor Van Loon. Dat wordt waarschijnlijk de 76-jarige Pi de Bruijn, die in 1992 tekende voor de nieuwbouw van de Tweede Kamer. Hij zou achter de schermen al aan de slag zijn gegaan, aldus de krant.

Liesbeth van der Pol

Liesbeth van der Pol (DOK Architecten) stopte onlangs met haar werkzaamheden. Zij werd in 2017 aangesteld als een van de twee coördinerend architecten van het megaproject. Volgens betrokkenen is zij aan de kant gezet vanwege onvrede over haar functioneren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.