Nieuwe architectuurprijs Den Haag

Nieuws

Nieuwe architectuurprijs Den Haag

Door: Petra Starink | 02-11-2017

Den Haag krijgt een nieuwe architectuurprijs. Het Haags Architectuur Café en de BNA in Den Haag komen samen met de ‘Nieuwe Berlagevlag’, een vakprijs voor het meest aansprekende ruimtelijke project in Den Haag opgeleverd in de periode 2012-2017.

Architectuurprijs

“Met een steeds verder toenemende druk op de stad, door de grote vraag naar woningen en kantoren, is de discussie over de kwaliteit van architectuur in samenhang met de omgeving actueler dan ooit”, schrijven zij in een gezamenlijke verklaring. “In de media is veel aandacht voor de bedenkingen en protesten bij de vele nieuwbouwbouwplannen, die al snel te hoog zijn of teveel ten koste gaan van bijvoorbeeld groen. De architectuurprijs vestigt de aandacht op geslaagde projecten, die laten zien dat goede architectuur en stedenbouw kwaliteiten aan de stad toevoegen.”

Ruimtelijke kwaliteit

Projecten die zijn opgeleverd in de periode 2012 tot en met 2017 kunnen tot eind 2017 worden aangemeld. De projecten worden onder meer beoordeeld op de architectuur, ruimtelijke kwaliteit, detaillering en de relatie met de directe leefomgeving.

Vakjury

De vakjury bestaat uit de voormalige HaAC-voorzitters Jan Brouwer, Piet Grouls en Corine Keus en voormalig voorzitter van BNA Haaglanden Tonko Leemhuis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.