Nieuwe bestemming stationspostkantoor Den Haag

Nieuws

Nieuwe bestemming stationspostkantoor Den Haag

Door: Petra Starink | 15-03-2017

Het voormalige Stationspostkantoor naast Hollands Spoor krijgt een nieuw leven. Braaksma & Roos Architectenbureau zijn betrokken bij de herontwikkeling. Het Rijksmonument in de periode 1939-1949 ontworpen en gebouwd door de voormalig Rijksbouwmeester Gustav Cornelis Bremer wordt getransformeerd naar een levendige stad binnen de stad. De gemeente Den Haag en de Belgische ontwikkelaar en eigenaar van het gebouw LIFE tekenen donderdag een overeenkomst

Centrale ligging

Het oude postkantoor wordt een geheel, waarbij een combinatie van woningen, logies, met de mogelijkheid tot short stay, ondersteund wordt door de verschillende dienstverleners in de plint, die elkaar bedienen onder het motto co-living & co-working. Volgens de gemeente Den Haag is het pand uniek voor de stad door de architectuur en de centrale ligging. Het ligt niet alleen dichtbij het station, maar ook vlakbij de Laakhaven, de Binckhorst en het centrum.

Wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling en Wonen)  is verheugd met de transformatie van dit markante gebouw: “Dit is de manier waarop we in Den Haag om willen gaan met de groei van de stad. Woningen bouwen, én inzetten op verduurzaming.

Beeld: Braaksma & Roos architectenbureau

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.