Nieuwe details u-bouw en stalen gevelbekleding

Nieuwe details u-bouw en stalen gevelbekleding

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-05-2009

SBR en Bouwen met Staal presenteren 68 nieuwe SBR-Referentiedetails Utiliteitsbouw en 18 nieuwe details met stalen gevelbekleding. Deze zijn een gezamelijke uitgave van SBR, kenniscentrum voor de bouw, en Bouwen met Staal, platform voor staal in de bouw.

Gevelelementen
Voor het eerst zijn er nu referentiedetails voor woningbouw met een stalen gevelbekleding. Het gaat in totaal om 18 nieuwe details die een -op zichzelf te gebruiken- aanvulling vormt op de SBR-Referentiedetails Combinatie (voor giet- en stapelbouw).

De SBR-Referentiedetails Utiliteitsbouw gaan uit van een stalen draagconstructie. Bestaande series zijn uitgebreid en er zijn gevelsystemen toegevoegd: een elementengevel, een natuurstenen buitengevel, gelijmde keramische tegels en een staalconstructie in het zicht.

Hoogwaardige oplossing
De SBR-Referentiedetails worden breed gedragen door de mark. Begeleidingscommissies met aannemers, architecten, leverancies, producenten, adviseurs en brancheverenigingen zijn betrokken bij de totstandkoming. De detailtekeningen zijn in verschillende bestandsformaten te downloaden van de website van Bouwen met Staal.

Nuttige aanvullende informatie zoals bouwfysische gegevens, aanbevelingen voor ontwerp en uitvoering en uitgangspunten bij ontwikkeling van de detailseries zijn bij SBR te verkrijgen.

Deze details zijn met name interessant voor architecten, bouwkundingen, toezichthouders, vergunningverleners, adviseurs, aannemers en toeleveranciers.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.