Nieuw entreegebouw Keukenhof

Actualiteiten, Nieuws

Nieuw entreegebouw Keukenhof

Door: Petra Starink | 01-02-2016

Mecanoo architecten ontwierp de nieuwe entree voor de Keukenhof. Het transparante entreegebouw functioneert als een toegangspoort, waarbij de constructie van het dak, een overspanning tot 25 meter een beeldbepalende rol speelt. Eind juni 2016 wordt het entreegebouw opgeleverd.

Transparante entreegebouw

De groeiende belangstelling voor Keukenhof in Lisse vraagt om een duurzame oplossing voor een nieuw entreegebouw. Het transparante entreegebouw ontworpen door Mecanoo architecten uit Delft functioneert als toegangspoort. Het opengewerkte dak is een diagonale houten constructie met brede overspanning. Door het gebruik van materialen als hout, baksteen en koper sluit het gebouw naadloos aan op de omgeving.

Gebouw van twee lagen

Het gebouw, deels twee laags is 100 bij 30 meter. Het nieuwe visitekaartje van Keukenhof biedt op de begane grond alle bezoekersfaciliteiten zoals de informatiebalie, kassa, restaurant, souvenirshop, en toiletvoorzieningen.
Bouwkundig aannemer is Van Wijnen uit Dordrecht en IMd uit Rotterdam ontwierp de houten constructie. Komend voorjaar wordt het parkeerterrein voor 4500 auto’s en 1000 touringcars in gebruik genomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.