Nieuwe entree stadhuis Apeldoorn

Nieuwe entree stadhuis Apeldoorn

Nieuws
Door: Petra Starink | 22-05-2017

Luifel stadhuis ApeldoornArchitecten Hans Ruijssenaars en Ellen Schild hebben een ontwerp gemaakt voor de nieuwe entree en inrichting van het stadhuis in Apeldoorn. Na een kwart eeuw oud is het stadhuis toe aan groot onderhoud. De entree wordt aangepakt, er komt een grote luifel die een aantal meters over het Marktplein wordt geplaatst en het gebouw wordt veel energiezuiniger. De plannen voor het voorontwerp zijn aan de gemeenteraad van Apeldoorn gepresenteerd.

Nieuw entree

Hans Ruijssenaars, architect van het huidige stadhuis tekent nu ook de nieuwe entree. De huidige entree valt niet genoeg op en de gemeente Apeldoorn wil meer openheid in de voorgevel. Architect Ellen Schild maakt het ontwerp voor de binnenkant van het stadhuis. Het souterrain wordt aangepakt en er komt ook publieke ruimte op de eerste etage. De etages worden efficiënter ingericht zodat meer medewerkers er een werkplek kunnen krijgen.

Vervangen van installaties

De grootste investering zit in het vervangen van de installaties, de CV moet worden vervangen en het energiezuiniger maken van het gebouw.

Renovatie

Na de zomer beslist de raad over het ontwerp en het financiële plaatje. De renovatie start naar verwachting in de zomer van 2018 en is in 2020 gereed. Het stadhuis blijft tijdens de verbouwing open.

Beeld: Gemeente Apeldoorn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.