Nieuwe entree voor Centraal Museum

Nieuwe entree voor Centraal Museum

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 10-06-2015

Nieuwe entree Centraal Museum UtrechtHet Centraal Museum in Utrecht heeft een nieuw entreegebied, naar ontwerp van architectenbureau Soda+. Het entreegebied is fris en modern maar heeft tegelijk de karakteristieken van het gebouw behouden. De nieuwe entree bevindt zich nu in de Agnietenstraat, tegenover het dick bruna huis. Hiermee is de ingang van het museum weer terug op de plek waar deze zich van 1921 tot 1999 al bevond.

In de naastgelegen kapel is de winkel, de ticketverkoop en het informatiecentrum gesitueerd. Het museum wil met de herinrichting de bezoekersvoorzieningen verbeteren, zoals horeca, entree, winkel en auditorium.

Monumentale sfeer gebouwen

De nieuwe ingang is één van de projecten binnen de herinrichting van het Centraal Museum. Andere zaken die nog aangepakt worden zijn het vergroten van de expositieoppervlakte en het creëren van een meer open en toegankelijke uitstraling van het museum én tuin waarbij de monumentale sfeer van de historische gebouwen optimaal wordt benut. De herinrichting wordt in drie fases uitgevoerd, de nieuwe ingang hoort bij fase twee. De lancering van de totale herinrichting vindt volgend voorjaar plaats.

Foto: Centraal Museum Utrecht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.