Nieuwe entree voor van Gogh museum

Nieuwe entree voor van Gogh museum

Nieuws
Door: Petra Starink | 13-02-2013

Het Van Gogh Museum in Amsterdam verhuist de hoofdentree naar de achterkant. Aan de tentoonstellingsvleugel aan het Museumplein wordt een nieuw, glazen entreegebouw toegevoegd. Met deze aanpassing wil het museum een open, transparante en uitnodigende entree hebben.

Open en transparant ontwerp

Een nieuw entreegebouw biedt veel voordelen. Het conceptontwerp van Kisho Kurokawa Architect and Associates – het bureau van de overleden Japanse architect Kisho Kurokawa die ook verantwoordelijk was voor de tentoonstellingsvleugel die in 1999 is geopend – is open en transparant. Het nieuwe entreegebouw zorgt ervoor dat de Kurokawa tentoonstellingsvleugel beter aansluit op het Rietveldgebouw en verbetert de bezoekersstroom.

Bezoekers hebben vanuit deze nieuwe entree rechtstreeks toegang tot de tentoonstellingsvleugel waar doorgaans wisselende tentoonstellingen te zien zijn. Bovendien sluit het entreegebouw aan op de nieuwe ontwikkelingen van de andere twee musea aan het Museumplein, zoals het zojuist geopende Stedelijk Museum en het nog te openen Rijksmuseum, die beide hun entree aan de kant van het Museumplein hebben.

De mogelijke bouw van het nieuwe entreegebouw wordt aanbesteed door de Rijksgebouwendienst.
De nieuwe ingang kost 15 miljoen euro en moet eind 2014 gereed zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.