Nieuwe gevelprijs voor kleine gebouwen

Nieuwe gevelprijs voor kleine gebouwen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-08-2007

In 2008 zal in Tilburg voor het eerst de Jan van der Valk gevelprijs worden uitgereikt.

Doel van de prijs is waardering te laten blijken voor bouwinitiatieven op de schaal van bouw of verbouwing van één woning die in architectonische zin de middelmaat overstijgen.

De gemeente Tilburg wil daarnaast hoogwaardige architectuur als medebepalende factor voor de kwaliteit van de openbare ruimte stimuleren.

De prijs is een eerbetoon aan architect Jan van der Valk (1873-1961), die gedurende zijn werkzame leven als architect in Tilburg gevestigd was. De architect ontwierp onder meer de kerk van Broekhoven I, het voormalig klooster ‘Rooi Pannen’ en villa ‘Constance’ aan de Spoorlaan.

Voor de nieuwe prijs komen initiatiefnemers van kleine bouwprojecten die een positieve bijdrage leveren aan de ruimtelijke kwaliteit van de openbare ruimte in aanmerking. Iedereen kan plannen die in de afgelopen 12 maanden zijn gerealiseerd, nomineren. Die kunnen variëren van een geslaagde zorgvuldige gevelrenovatie in een oude woonstraat tot een bijzondere villa.

Een jaarlijks samen te stellen jury bestaande uit onafhankelijke deskundigen, betrokken ambtenaren en geïnteresseerde Tilburgers, zal de inzendingen beoordelen. Het initiatief voor de jaarlijkse gevelprijs is afkomstig van Algemeen Belang.

Bron: Gemeente Tilburg

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.