Nieuwe lichtstraten voor rijksmonument

Nieuws

Nieuwe lichtstraten voor rijksmonument

Door: Petra Starink | 23-05-2014

Het Oostelijk zwembad in Rotterdam, een rijksmonument uit 1932 is onlangs gerenoveerd en in oorspronkelijke staat teruggebracht. JET BIK heeft vier nieuwe lichtstraten over de glazen plafondtegels geplaatst.

Lichtstraat bestemd tegen sneeuw en wind

Omdat de oude glazen plafondtegels poreus waren geworden ontstond er lekkage.  JET BIK werd gevraagd een nieuwe waterdichte afdichting te creëren. Deze lichtstraten moesten zo helder mogelijk zijn, met zo groot mogelijke stramienmaat en voldoen aan de sterkte-eisen in verband met sneeuw- en windbelasting.  De gebogen lichtstraat heeft een flinke afmeting van 11,35 mtr breed bij 27,5 mtr lang.  De drie zadelkappen hebben een afmeting van 4,5 mtr breed bij 15,5 mtr lang. Bij de restauratie zijn de karakteristieke glazen plafondtegels zichtbaar gebleven.

Schetsboek bijzondere daglichtoplossingen

Ontwerpen met daglicht is vormgeven in glas en kunststof. Het heeft een grote invloed op de architecturale uitstraling van de ruimte of een gebouw. JET BIK wil hieraan bijdragen  met bijzondere daglichtoplossingen. Voor architecten en (licht)vormgevers is een schetsboek ontwikkeld dat vormen met techniek combineert en aansprekende voorbeelden van projecten toont.  Dit schetsboek kan aangevraagd worden via www.jet-bik.nl.

Foto’s: Luuk Kramer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.