Nieuwe look voor tuinen Rijksmuseum

Actualiteiten, Nieuws

Nieuwe look voor tuinen Rijksmuseum

Door: Petra Starink | 20-04-2015

De percelen en het terras rond de Philipsvleugel van het Rijksmuseum zijn nu definitief af. Bezoekers kunnen nu rondom het hele museum wandelen door de groene buitenzaal. Nieuw is de telefooncel van Brinkman & Van der Vlugt Architecten uit 1933 en een groot buitenschaakbord waarop gespeeld kan worden. Het nieuwe zonneterras van RIJKS® behoort ook tot het tuinontwerp.

De huidige Rijksmuseumtuinen, ontworpen door Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten geven vervolg aan het originele ontwerp van architect Pierre Cuypers uit 1901. Op basis van de oorspronkelijke tuingedachte bieden de tuinen een podium voor diverse standbeelden en tuinvazen, evenals delen en ornamenten van gebouwen uit de Nederlandse bouwkunst.

Diverse bouwwerken in het westelijke gedeelte van de tuinen werden het afgelopen jaar gerestaureerd. De 18de-eeuwse tuinkoepel uit Haarlem werd verplaatst en opent binnenkort als kiosk. Het ontwerp hiervan is van Paul Linse die ook tekende voor het terras en interieur van RIJKS®. In 2013 werden aan de tuinen aan de zuidkant van het museum al het waterkunstwerk van Jeppe Hein, speeltoestellen van Aldo van Eyck en de 19de-eeuwse kasteelkas met ‘vergeten’ groenten toegevoegd.

De Rijksmuseumtuinen zijn dagelijks gratis toegankelijk van 9-18 uur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.