Nieuwe portal voor gebiedsontwikkelaars

Nieuwe portal voor gebiedsontwikkelaars

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-06-2008

Er komt een webportal voor professionals die zich met gebiedsontwikkeling bezig houden. Gebiedsontwikkeling.nu bundelt resultaten van een veelheid aan websites, waardoor steeds de meest relevante en actuele informatie kan worden getoond. De site is een initatief van het ministerie van VROM, TU Delft, Habiforum en het Nirov.

De visie van de ontwikkelaars: Gebiedsontwikkeling is ‘hot’. En dat is niet verwonderlijk: deze nieuwe manier van werken in de ruimtelijke ordening leidt daadwerkelijk tot duurzame ontwikkeling van gebieden. Er zijn veel projecten op dit gebied, waarbij een nog groter aantal personen en organisaties betrokken is. Dat is lastig voor wie op zoek is naar kennis over en ervaringen met gebiedsontwikkeling. Want: waar begin je met zoeken en welke informatie is nuttig en betrouwbaar?

Bronnen
De portal richt zich op professionals die actief zijn in gebiedsontwikkeling. Gedacht kan worden aan medewerkers en bestuurders van rijk , provincies en gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars, adviesbureaus en universiteiten.

Doel is het gestructureerd aanbieden van informatie over gebiedsontwikkeling. De portal bundelt resultaten van een veelheid aan websites, waardoor steeds de meest relevante en actuele informatie kan worden getoond. Er zijn drie hoofdbronnen: websites van de partners, informatie die vrij via internet beschikbaar is en evenementenagenda’s op het vlak van gebiedsontwikkeling. Er is nog ruimte om aan te sluiten. Een aantal organisaties heeft al interesse getoond.

De ambitie is dat www.gebiedsontwikkeling.nu in de komende maanden uitgroeit tot een informatieve en breed gedragen startpagina, die toegang biedt tot de meest recente kennis en leerervaringen rond gebiedsontwikkeling.

Lancering
Op maandag 30 juni wordt de portal gelanceerd tijdens een informele bijeenkomst. Voor aanvullende informatie: vanaf 27 juni op www.gebiedsontwikkeling.nu.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.