Nieuwe redactieleden Jaarboek Architectuur in Nederland

Nieuwe redactieleden Jaarboek Architectuur in Nederland

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-07-2019

Arna Mačkić en Teun van den Ende zijn nieuwe redactieleden van het Architectuur in Nederland jaarboek 2019/2020 en vervangen Robert-Jan de Kort en Lara Schrijver. Onder hoofdredacteur van Kirsten Hannema werken zij aan het 33ste jaarboek dat in mei 2020 zal verschijnen.

Arna Mačkić

Architect Arna Mačkić is samen met Lorien Beijaert oprichter van Studio L A en auteur van Mortal Cities & Forgotten Monuments. Studio L A zoekt maatschappelijke thema’s op – publiek domein, mechanismen van in- en uitsluiting, vluchtelingen en identiteit – en reflecteert daarop in ontwerp, woord en geschrift. Ze creëren nieuwe vormen van publiek domein, die ontmoetingen stimuleren en een collectieve identiteit versterken, zonder daarbij de verschillen en geschiedenis te verdoezelen.

Jonge Maaskantprijs

Arna won in 2017 de Jonge Maaskantprijs voor haar zoektocht naar inclusieve architectuur en haar nieuwe vormen van het publiek domein.

Teun van de Ende

Teun van den Ende is opgeleid als architect aan de TU Delft en is als zelfstandig onderzoeker en schrijver actief op het gebied van de transformatie van steden, landschappen en gebouwen. Hij
adviseert het kabinet over ruimtelijke kwaliteit vanuit zijn rol in het team van het College van Rijksadviseurs. Daarnaast schrijft hij over architectuur en stedelijke ontwikkeling voor Rotterdams webmagazine Vers Beton en diverse vakmedia. Hij is erfgoedspecialist in de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven en jurylid van de Jonge Maaskantprijs 2019.

Architectuur in Nederland Jaarboek

Architectuur in Nederland is al meer dan 30 jaar een onmisbaar, onafhankelijk platform voor een ieder die zich voor de Nederlandse architectuur interesseert. Het tweetalige Jaarboek vormt daarin het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst en verschijnt zowel digitaal als in boekvorm.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.