Nieuwe rol voor brugwachtershuisjes in Zuid- Holland

Nieuwe rol voor brugwachtershuisjes in Zuid- Holland

Nieuws
Door: Petra Starink | 15-09-2020

De provincie Zuid-Holland wil 23 brugwachtershuisjes een nieuwe bestemming geven. Volgens de stichting is de overdracht van de brugwachtershuisjes uniek in Nederland. Het huisje bij de Oude Tolbrug in Voorburg is door gedeputeerde Floor Vermeulen van verkeer en vervoer symbolisch overgedragen aan de Stichting Brugwachtershuisjes.

Nieuwe rol voor brugwachtershuisjes in Zuid Holland

Brugwachtershuisjes geschikt gemaakt voor nieuwe rol

De huisjes worden niet meer gebruikt omdat steeds meer bruggen op afstand worden bediend. Ze worden vanaf nu door de provincie geschikt gemaakt voor een nieuwe rol. Het brugwachtershuisje bij de Oude Tolbrug is het eerste pandje uit de reeks dat is opgeknapt en door de Stichting Brugwachtershuisjes wordt verhuurd. In het huisje komt een coaching praktijk, waarbij mensen worden begeleid bij het optimaal inzetten van hun talent.

Al eerder dit jaar sloot de provincie een overeenkomst met de Stichting Brugwachtershuisjes voor een periode van 5 jaar met de mogelijkheid om 5 keer 1 jaar te verlengen. De provincie blijft eigenaar van de huisjes en is verantwoordelijk voor het groot-onderhoud. De Stichting is verantwoordelijk voor de uitvoering van het beheer en exploitatie en zal de exploitatie uit de huuropbrengst bekostigen.

Erfgoedlijn

De brugwachtershuisjes zijn een belangrijk element binnen de erfgoedlijn Trekvaarten. Deze provinciale erfgoed lijn vertelt over de Intercity van de Gouden eeuw. Eeuwenlang waren de historische trekvaarten de belangrijkste manier van vervoer.

Fotografie: Stichting Brugwachtershuisjes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.