Nieuwe studentenwoningen in Wageningen

Actualiteiten, Nieuws

Nieuwe studentenwoningen in Wageningen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-10-2022

Studentenhuisvester DUWO heeft een studentencomplex in Wageningen aangekocht van ontwikkelcombinatie Plegt-Vos en Ter Steege. Binnenkort start de bouw van deze 350 studentenwoningen die zijn ontworpen door Te Kiefte Architecten. Het gebouw is ontwikkeld op basis van bio-based prefab onderdelen uit de Slimme Huizenfabriek

Aan de Marijkeweg komen 210 onzelfstandige woningen (kamers) en 140 zelfstandige. Studentenhuisvester DUWO krijgt daarmee voor het eerst sinds jaren weer nieuwbouw met onzelfstandige woningen. DUWO is groot voorstander van deze vorm van studentenhuisvesting, die de afgelopen jaren vrijwel niet meer wordt gebouwd omdat daarvoor geen huurtoeslag wordt geboden.

Het gebouw is ontwikkeld op basis van bio-based prefab onderdelen uit de Slimme Huizenfabriek en is ontworpen door Te Kiefte Architecten. Verder wordt het verwarmd en gekoeld op basis van een WKO-installatie. De zelfstandige woningen worden 24 m2 groot en de onzelfstandige 18 m2. Het complex krijgt verder twee gemeenschappelijke ruimtes, een fietsenstalling en een besloten binnentuin.

Snelle aankoop

De voorbereidingen voor de aankoop zijn in een zeer kort tijdsbestek gedaan: in zes weken tijd kwam de deal rond en werden de contracten bij het notariaat Dirkzwager ondertekend. Aan zorgvuldigheid is hierbij niet ingeboet: taxateur en strategisch adviseur, Cushman & Wakefield, adviseerde de betrokken partijen bij de transactie.

Oplevering is naar verwachting in de herfst van 2024.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.