Nieuwe uitdagingen voor het landschap

Nieuwe uitdagingen voor het landschap

Nieuws
Door: Petra Starink | 09-09-2013

De Vlaamse Dag van de Architectuur op zondag 13 oktober staat geheel in het teken van het landschap. De wereld verandert, het landschap is ondertussen volgebouwd. Hoe kan de architectuur het huidige landschap omvormen tot een duurzame en kwaliteitsvolle omgeving?

Innovatieve landschapsontwerpen, duurzame groepswoningprojecten, ecologische bedrijventerreinen, of landbouwprojecten in het hartje van de stad: de Dag van de Architectuur brengt ze onder de aandacht tijdens wandelingen, fietstochten, workshops, debatten en tentoonstellingen.

Genk hoofdstad van de architectuur

Nieuw is de keuze van één stad of regio als hoofdstad van de Dag van de Architectuur. De stad Genk wordt de eerste hoofdstad. In Genk is de huidige problematiek van een parkstad zichtbaar. Deze jonge stad zoekt samen met haar inwoners naar manieren om Genk om te vormen tot een duurzame en kwaliteitsvolle leefomgeving.

In de aanloop van de Dag van de Architectuur organiseren het Vlaams Architectuurinstituut, Stad Genk, Universiteit Hasselt en Architectuurwijzer masterclasses, debatten en tentoonstellingen over de ruimtelijke toekomst van Genk. De Dag van de Architectuur is te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur.

Het volledige programma van de Dag van de Architectuur is te vinden op www.dagvandearchitectuur.be

Thor Park © HUB Architecture, foto: stad Genk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.