Nieuwe vestiging Janssen de Jong ademt duurzaamheid

Nieuws

Nieuwe vestiging Janssen de Jong ademt duurzaamheid

Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-12-2021

Met ingang van 1 december starten Janssen de Jong Projectontwikkeling en Janssen de Jong Bouw een nieuwe vestiging op kantorenpark ‘De Gelderse Poort’ in Arnhem. Deze vestiging biedt niet alleen de mogelijkheid om de regio Arnhem beter te bedienen, het staat ook symbool voor de circulariteitsambitie van beide bedrijven.

“Circulariteit heeft als doel impact maken, zodat we maatschappelijke relevantie toevoegen en de wereld van morgen er ook nog is. Daarom denken we kritisch en creatief na over het gebruik van circulaire materialen en grondstoffen in al onze projecten. Deze aanpak hebben we ook toegepast bij de inrichting van ons nieuwe kantoor in Arnhem. Alle gebruikte materialen hebben een verhaal”, licht Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling, toe.

Voor het interieur is bijvoorbeeld gekozen voor materialen die duurzaam of circulair zijn of die toekomstwaarde hebben. Denk aan refurbished bureaus, kuipstoelen gemaakt van koffiedik en lichtobjecten met koppelstukken uit steigerbouw. Maar tevens gaat het om oude bedrijfskleding voor de stoffering van een bank en modulaire kasten. In samenwerking met zusterbedrijven New Horizon en Koninklijke Woudenberg zijn hiervoor sloopmaterialen ‘geoogst’ bij projecten als theater Carré, Paleis Het Loo en Hudson’s Bay Rotterdam.

Ontmoeten versus focus

Hal2 – Interieurontwerp en Realisatie tekende het ontwerp van het kantoor en kreeg de opdracht om ruimte te maken voor ontmoeten versus focus. Alkin Kemperman, directeur Janssen de Jong Bouw Oost: “Deze nieuwe vestiging is een echte ontmoetingsplek. Niet alleen voor onze klanten maar ook voor collega’s uit de verschillende vestigingen. De samenwerking en kennisdeling met onze andere vestigingen en met Janssen de Jong Projectontwikkeling is daarbij van absolute meerwaarde.”

Afbeeldingen artist impressions: Hal2

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.