Nieuwe visie BNN: hogere brandveiligheid

Nieuwe visie BNN: hogere brandveiligheid

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-05-2009

Tijdens de ledenvergadering van 24 maart heeft BBN Brandveilig Bouwen Nederland gekozen voor een nieuwe visie en strategie voor de toekomst. BBN wil zich nog meer positioneren als dé autoriteit op het gebied van bouwkundige brandpreventie. De vertaling van deze visie en strategie naar concreet beleid zal de komende tijd hoog op de agenda staan van de BBN.

Tijdens de ledenvergadering zijn ook twee nieuwe bestuursleden gekozen.

Bouwkundige brandpreventie
Danny van Goudzwaard vervult als voorzitter van de BBN Techniek & Regelgevingcommissie al enige jaren een sturende rol bij het tot stand komen van BBN-standpunten over complexe zaken. Hij stelt dat BBN zich overtuigend richting marktpartijen zal moeten opstellen om bouwkundige brandpreventie daadwerkelijk te verbeteren.

Roel Cals is verantwoordelijk voor brandveilige en energie-efficiënte isolatieproducten. Cals: “Brandveiligheid verdient de hoogste prioriteit om de risico’s voor personen, bezit en milieu te minimaliseren. Het toepassen van brandveilige bouwmaterialen en –constructies maakt de leef- en woonomgeving veiliger. Ik zie BBN als dé organisatie om het belang van bouwkundige brandveiligheid goed op de kaart te zetten.”

Controlepunten
De brochure ‘De essentiële bouwkundige controlepunten‘ is te downloaden via de BBN-website www.bbn.nu of te bestellen bij het BBN-secretariaat.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.