Nieuwe voorzitter SLD

Nieuwe voorzitter SLD

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-04-2011

Ronald Schleurholts neemt op 26 april de voorzittershamer van Stichting Living Daylights (SLD) over van Paul de Ruiter. SLD nodigt geïnteresseerden uit om bij deze gelegenheid aanwezig te zijn, vanaf 18.00 uur in het Valscherm in Amsterdam.

Ronald Schleurholts heeft in zijn werk als architect overtuigend bewijs geleverd van zijn affiniteit met daglicht in de architectuur en is daarmee het voorzitterschap meer dan waardig. Net zoals Paul de Ruiter is hij overtuigd van het belang van goed daglicht in gebouwen en de noodzaak om daar als Stichting de aandacht op te blijven vestigen. Als winnaar van de Daylight Award 2008 het ontwerp voor het kantoorgebouw Westraven is Ronald uitermate geschikt om de daar ingezette lijn door te trekken en om nieuwe visies en architectuurconcepten waar daglicht centraal staat te presenteren.

Sinds 2006 is architect Paul de Ruiter voorzitter van Stichting Living Daylights (SLD). Op 26 april draagt hij die functie over aan Ronald Schleurholts, partner van architectenbureau cepezed uit Delft. Bij deze gelegenheid geven zowel De Ruiter als Schleurholts hun visie op de toepassing van daglicht in de gebouwde omgeving. De scheidend voorzitter kijkt daarbij terug op vier jaar SLD en een explosief groeiend oeuvre waar hij zijn daglichtaspiraties goed in heeft kunnen realiseren. Schleurholts zal zijn ambities voor SLD toelichten.

Lichtontwerper
Behalve de nieuwe en de oud-voorzitter zal ook Henk van der Geest spreken. Deze zelfstandig lichtontwerper en oprichter van het Instituut Lichtontwerpen adviseerde over de toepassing van licht in het in- en exterieur van Daylight Award 2010 winnaar FPC De Oostvaarderskliniek in Almere. Samen met architect Martien Jansen (Studio M10) zorgde hij ervoor dat daglicht door het hele gebouw bewust en effectief toegepast is. Niet alleen voor oriëntatie, uitzicht en als dynamische verlichtingsbron, maar ook voor sociale veiligheid en psychisch welbevinden van patiënten.

Stichting Living Daylights nodigt iedereen van harte uit om bij deze gelegenheid aanwezig te zijn. De locatie is het Valscherm in Amsterdam (Valschermkade 36D), kantoorpand ontwikkeld en in gebruik genomen door architectenbureau Paul de Ruiter. Aanvang 18:00 uur. Mocht u (gratis) aanwezig willen zijn, stuur dan een mail naar lw@livingdaylights.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.