Duurzaamheid voorop in NoMA House

Duurzaamheid voorop in NoMA House

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 20-01-2016

NoMA House Amsterdam Zuidas van Dam en PartnersHet NoMA House aan de Parnassusweg in Amsterdam biedt state of the art kantoorruimte aan bedrijven die zoeken naar rust en ruimtelijkheid in de omgeving van de Zuidas. Architectenbureau Dam en Partners ontwierp NoMA House als een compositie van lichte, transparante volumes rondom een centrale binnentuin en dakterrassen. Het NoMa House heeft een oppervlakte van circa 16.500 m2 BVO en wordt ontwikkeld door Maarsen Groep Beheer en Beheer Brouwershoff.

BREEAM-Excellent

Bij de ontwikkeling van het gebouw staat duurzaamheid voorop en inmiddels is het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat verkregen. NoMA House wordt duurzaam verwarmd vanuit het warmtenet in Amsterdam. De daken worden maximaal benut door PV-cellen voor de opwekking van duurzame elektriciteit, en LED-verlichting, aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing zorgen voor verdere reductie van het energieverbruik.

Hoogwaardig comfort

In de exploitatiefase wordt actief aangestuurd op een duurzaam gebouw. Na ingebruikname worden de prestaties van gebouwgebonden installaties en de kwaliteit van het binnenklimaat continu gemonitord en geoptimaliseerd. DWA is betrokken als adviseur duurzaamheid en installaties.

NoMA House maakt zo veel mogelijk gebruik van natuurlijk licht en verse lucht in het gebouw. Dit maakt het een gezond gebouw met een hoogwaardig comfort (klimaatklasse A). Emissie van schadelijke stoffen wordt actief voorkomen door de juiste keuzes van materialen in en aan het gebouw. Door de hoge mate van flexibiliteit kunnen nieuwe indelingsconcepten in de toekomst gemakkelijk worden gerealiseerd. Na verwachting wordt het gebouw eind 2017 opgeleverd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.