Nominatie interieur Tandheelkunde Radboud UMC

Nieuws

Nominatie interieur Tandheelkunde Radboud UMC

Door: Petra Starink | 08-05-2018

Het interieur van de afdeling Tandheelkunde van Radboud UMC is in de categorie Interior Design and Arts genomineerd voor de European Healthcare Design Award. Het interieur is ontworpen door Wiegerinck Architecten en Ex Interiors en kenmerkt zich door een synergie tussen het brute betonnen casco en de warme materialen en kleuren van het gebouw. Inspiratiebron voor het ontwerp was de Japanse tuin.

Interieur Tandheelkunde Radboud

De perfectie waarmee een Japanse tuin wordt aangelegd zorgt voor rust en sereniteit. In het interieur wordt deze perfectie weerspiegeld in de heldere en minimalistische indeling, dit ook in de keuze van materialen en meubelen.

Koel beton en warme houttinten

De keuze voor natuurlijke groen-blauw kleuren in combinatie met warme houttinten zorgen voor een mooi contrast met het ‘koele’ beton en versterkt daarmee het originele karakter van het gebouw. Strakke, witte meubels en gietvloeren zijn verrijkt met grote tapijten voor een warme uitstraling. De toepassing van glas tussen aangrenzende ruimtes en ook naar buiten toe, intensiveert de verbinding met de natuur en zorgt voor extra ruimtelijkheid en transparantie. De hele sfeer straalt professionaliteit en kwaliteit uit in een omgeving die vraagt om veiligheid en vertrouwen.

European Healthcare Design Award

De Europese prijs is een erkenning voor projecten die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan de gezondheid en welbevinden van de patiënt of de bezoeker. Naast Tandheelkunde dingen nog twee andere projecten mee naar de award.
COACH – Centre for Overweight Adolescent and Children’s Healthcare, Tinker Imagineers, Netherlands en University of Iowa Stead Family Children’s Hospital, CBRE | Heery, USA.

De uitreiking vindt plaats op 12 juni 2018 tijdens het 4e European Healthcare Design Congress & Exhibition in Londen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.