Nominaties AM NAi prijs bekend

Nominaties AM NAi prijs bekend

Nieuws
Door: Margriet Brus | 04-12-2012

De vier genomineerde architecten(bureaus) voor de AM NAi prijs zijn bekend gemaakt. Uit 49 inzendingen werden de Noorderparkbar (Amsterdam) van bureau SLA en Overtreders W, de Zwarte Parel (Rotterdam) van Zecc Architecten, Het Schieblock (Rotterdam) van ZUS en de Faculty Club (Tilburg) van Shift Architecture Urbanism gekozen.

Editie 2012

Maar liefst 49 bureaus zonden werk in voor de editie van 2012. Dat aantal wijkt niet veel af van het aantal aanmeldingen in 2010, wat opvallend is, gezien de moeilijke tijden in de bouw. Ole Bouman, directeur NAi: “De inzendingen laten wederom een wereld van uitersten zien. Terwijl sommige ontwerpers onverkort vasthouden aan het ideaal een onvergetelijk gebouw neer te zetten, weten anderen de rol van de architect volledig her uit te vinden, in conceptontwikkeling, ontwerpproces en eindresultaat. De AM NAi prijs blijkt wederom een prachtig meetinstrument voor de veerkracht van de architectuur.”

Beste van de Nederlandse architectuur

Sinds 2002 wordt de AM NAi prijs tweejaarlijks uitgereikt aan een jonge architect in Nederland voor het beste gerealiseerde ontwerp. Hiertoe worden de genomineerde projecten opgenomen in de collectie van het NAi, een van de meest omvangrijke en gerenommeerde architectuurcollecties ter wereld. Op deze manier wordt de collectie verrijkt en bouwt het NAi hiermee aan een representatief overzicht van het beste wat de Nederlandse architectuur te bieden heeft.

Op woensdag 12 december om 20.00 uur wordt bekend wie van hen met het prijzengeld van € 10.000 naar huis gaat, tijdens een feestelijke prijsuitreiking in het auditorium van het Nederlands Architectuurinsituut (NAi).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.