Nominaties Architectuur Prijs Achterhoek 2015

Nominaties Architectuur Prijs Achterhoek 2015

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 06-10-2015

Transformatie Boshuis in Hengelo, een eigentijdse bedrijfswoning in Winterswijk en het Kunstgemaal Bronkhorst zijn genomineerd voor de Architectuur Prijs Achterhoek 2015. De 3 genomineerden werden gekozen uit een lijst van 26 inzendingen.

Het Boshuis in Hengelo is een ontwerp van Tjeerd Bloothoofd (Bloot architecture / Den Haag). Bovenop een bestaande recreatiewoning uit de jaren 50 en verscholen in het bos heeft hij een duurzame woninguitbreiding gemaakt. De bedrijfswoning in Winterswijk is een ontwerp van Vincenth Schreurs (Architectenbureau Vincenth Schreurs BNA / Aalten). Bij het bestaande Vriezenhuis heeft hij een eigentijdse bedrijfswoning ontworpen. Erik Workel (IAA Architecten / Enschede) ontwierp in opdracht van stichting Kunstgemaal de bestaande woning op de begane grond tot een flexibele tentoonstellingsruimte.
Bekijk hier alle nominaties

Bekkering Adams architecten

In 2014 is de ‘Brandweerkazerne Doetinchem’ ontworpen door Bekkering Adams architecten uit Rotterdam uitgekozen tot winnaar.

Doel van de prijs

De stichting Architectuur Prijs Achterhoek wil door het uitreiken van regionale architectuurprijzen een bijdrage leveren aan de stimulering van de kwaliteit van de architectuur in de regio Achterhoek.
De prijsuitreiking is op 6 november bij het ICER in Ulft.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.