Nominaties Bouwtechniek Award 2012 bekend

Nominaties Bouwtechniek Award 2012 bekend

Nieuws
Door: Petra Starink | 26-03-2012

De jury van de Bouwwereld Bouwtechniek Award 2012 boog zich de afgelopen weken over de inzendingen die meedingen naar de hoogste eer. Uit de dertig deelnemers nomineerde de jury vijf projecten. De genomineerden staan op de website bouwtechniekaward.nl . Op deze site kunt u  stemmen op uw favoriete project en zo bepalen  wie de publieksprijs gaat winnen. Bovendien maakt u kans op een iPad 2. Stemmen kan tot 17 april.

Naast de publieksprijs is er uiteraard de juryprijs. De winnaar van de juryprijs wint het glasobject ‘Een kwestie van tijd’ van beeldend kunstenaar/architect Han de Kluijver. Bij het selecteren van de vijf genomineerde projecten lette de jury op zaken zoals in welke mate er spraken is van een inventieve oplossing voor een complex bouwtechnisch probleem en ook of en in hoeverre er een voorbeeldfunctie uitgaat van het toegepaste materiaal? Daarnaast keek de jury of het gaat om een slim bouwkundig detail  en of de  inventieve oplossing bouwbreed toepasbaar is.

Innovatief

In haar oordeel was de jury zowel complimenteus als kritisch. Van een van de ingezonden projecten werd gezegd dat de oplossing niet bijzonder innovatief of duurzaam was, terwijl over een ander de loftrompet gestoken werd met de  woorden “Als dit werkt en breed toepasbaar is, lijkt het me een ideale duurzame oplossing.”

Kritisch en deskundig

Een ander jurylid sprak van vrij wisselvallige inzendingen, met toch ook een paar interessante materialen en elementen. Een van de leden had het over veel ‘vormwil’ van architecten waar dan een ingewikkelde oplossing voor moest worden bedacht, terwijl het voor een ander  vooral van belang was dat de innovatie een wezenlijk nieuwe benadering van een al of niet bestaand aspect is en dat de innovatie ook op een relatief eenvoudige wijze is toe te passen in de bouw. Kortom: de jury is onafhankelijk, kritisch en deskundig en dat hoort bij een prijs als de Bouwwereld Bouwtechniek Award.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.