Nominaties Hilversumse architectuurprijs bekend

Nominaties Hilversumse architectuurprijs bekend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-01-2011

Er zijn negen bouwwerken genomineerd voor de Hilversumse Architectuurprijs 2011. Het bestuur van de Stichting Hilversumse Architectuurprijs heeft een selectie gemaakt uit alle bouwwerken die in 2009 en 2010 in Hilversum gereed zijn gekomen of gerenoveerd.
Het gaat niet allen om woningen, maar ook om kantoren en pleinen.

De vakjury onder voorzitterschap van architect Hubert-Jan Henket kiest uit de negen genomineerde ontwerpen de winnaar van de vakprijs. Tot het moment van de prijsuitreiking op 7 april blijft de winnaar nog een geheim. Oud-wethouder en burgemeester van IJsselstein Patrick van den Brink maakt dit jaar deel uit van de jury. Net als de architecten Noud de Vreeze (stadsbouwmeester Amersfoort), Jim Klinkhamer (bureau Jonkman Klinkhamer, Amersfoort) en Jurriaan van Stigt (LEVS architecten, Amsterdam).

De genomineerden
Onder de negen genomineerden voor de Hilversumse Architectuurprijs 2011 bevinden zich De Vorstin, het Oosterspoorplein met tunnel, het gerenoveerde koetshuis Erica (Albertus Perkstraat) en het kantoorgebouw Collosos op het Arenapark en de wooncomplexen in de Herenstraat, Mozartlaan/Wisseloordlaan, W.C. Bradelaan, Jacob Roggeveenstraat en Willem Barentszweg. De negen genomineerde plannen worden de komende weken gepubliceerd in de Woonbode en de Gooi en Eemlander.


In de maand maart kunnen lezers van De Gooi- en Eemlander en de Woonbode én andere belangstellenden via de website van deze krant een stem uitbrengen op hun favoriet. De ontwerper van het bouwwerk met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs. Die wordt, samen met de door de jury toegekende vakprijs, op donderdag 7 april bekendgemaakt.

De Stichting Hilversumse Architectuurprijs is medio 2009 opgericht. Het doel van de Stichting is de discussie over jonge bouwkunst in Hilversum te bevorderen en een duidelijke plaats te geven. In Museum Hilversum wordt in de komende maand een overzichtstentoonstelling georganiseerd van de genomineerde werken.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.