Nominaties Job Dura Prijs bekend

Nominaties Job Dura Prijs bekend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-11-2008

Stichting Job Dura Fonds heeft vijf Rotterdamse projecten genomineerd voor de Job Dura Prijs 2008. Deze prijs die wisselende actuele thema’s heeft op het gebied van de gebouwde omgeving in de regio Rijnmond staat dit jaar in het teken van ‘Een nieuw leven, hergebruik van gebouwen’.

De genomineerden zijn:

 • Las Palmas (opdrachtgever OVG Projectontwikkeling naar ontwerp van Benthem Crouwel)
 • Van Nelle Ontwerpfabriek (opdrachtgever Projectontwikkelingsbureau voor de Bouwnijverheid, Kondor Wessels Projecten, Property Conversion Group, Sara Lee naar ontwerp van Wessel de Jonge Architecten)
 • Poortgebouw Thomsen’s Havenbedrijf (opdrachtgever Santas Holding naar ontwerp van MADE Architecten)
 • Sint Jobsveem (opdrachtgever BAM Vastgoed/BAM Volker Bouwmaatschappij naar ontwerp van MEi Architecten en Stedenbouwers)
 • Schiecentrale (opdrachtgever Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam naar ontwerp van MEI Architecten en Stedenbouwers)
 • De Job Dura Prijs bestaat uit een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van 25.000 euro. Dit jaar wordt voor de eerste keer een aanmoedigingsprijs uitgereikt van 7.500 euro. De Job Dura Prijs is bedoeld voor personen of instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op gebied van de gebouwde omgeving in Rotterdam en omstreken.

  Thema
  Voor de Job Dura Prijs 2008 zijn ruim twintig Rotterdamse projecten beoordeeld op de wijze waarop nieuwe invulling is gegeven aan het oorspronkelijke gebouw, zonder afbreuk te doen aan cultuurhistorie en met respect voor het oorspronkelijke ontwerp en de functie. Daarnaast is ook gekeken hoe de nieuwe bestemming van het gebouw positief heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en kwaliteit van het omliggende gebied en het vakmanschap waarmee deze herontwikkeling gepaard is gegaan. De Job Dura Prijs wordt dinsdag 25 november uitgereikt in Museum Boymans van Beuningen om 15.30 uur.

       

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

  Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.