Nominaties Petprijs gezocht

Nieuws

Nominaties Petprijs gezocht

Door: Petra Starink | 02-11-2016

Centrum voor architectuur en stedenbouw CASA zoekt nominaties voor de Petprijs, de prijs voor Arnhems beste en slechtste openbare ruimte. De prijs is vernoemd naar C. Pet, gemeentearchitect in de jaren 70 en 80 wiens erfenis al weer voor het grote deel uit het straatbeeld is verdwenen.

Bekende Arnhemmers hebben de laatste tijd tijdens een CASA avond zijn of haar meest en minst favoriete locatie in de stad genomineerd. Inmiddels zij er diverse top en flop locaties gekozen.
Top locaties zijn o.a. Elly Lamakerplantsoen en omliggende straten in het Modekwartier (winnaar Gouden Piramide 2013), Fietssnelroute Arnhem-Nijmegen, Sonsbeekpark, De Museumtuin van Museum Arnhem.
Flop locaties  zijn o.a. Ir. J.P. Van Muilwijkstraat, De Lage Rijnkade,  Gele Rijdersplein en Looierstraat, en de openbare ruimte rondom Winkelcentrum Kronenburg.

Top of flop

Is er nog een opmerkelijke openbare ruimte die zich positief of negatief onderscheidt en die genomineerd mag worden? Stuur voor 8 november een email naar [email protected] onder vermelding van ‘Pet-prijs’. Tijdens de CASA-avond ‘Publieke Werken’ op 8 november worden de laatste nominaties bekend gemaakt. De uitreiking vindt plaats op dinsdag 13 december.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.