Stadscafé – Nooit meer slopen?

Actualiteiten, Lezingen, Nieuws

Stadscafé – Nooit meer slopen?

Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-04-2024

Slopen is goedkoper dan nieuwbouw. Maar is het de toekomst? RAP duikt in 2024 in de toekomst van de regio, de stad, de buurt en het gebouw. Op woensdag 15 mei organiseert het Rijjlands Architectuur Platform een stadscafé dat ingaat op de Toekomst van de Stad. Wat als we Nooit meer slopen?

Hoewel sloop het vanwege financiële argumenten vaak wint van nieuwbouw is het steeds minder te verantwoorden. Deze manier van werken slurpt energie, leidt tot verspilling van materialen en vernietigt daarnaast cultuur historische en sociale waarde. Het stadscafé

Stadscafé

Maar wat als we als stad besluiten de toekomst van de stad te bouwen met wat er nu is? Wat als we Nooit meer Slopen? Op woensdag 15 mei wordt dit prikkelende toekomstperspectief (dat vandaag begint), besproken tijdens een Stadscafé. Gastsprekers zijn Ninke Happel (Happel Cornelisse Verhoeven), Hilde Remoy (TU Delft) en Menno Rubbens (cepezed).

Nooit meer slopen – Praktisch

Datum: 15 mei
Aanvang: 19.30 uur (inloop 19.00 uur)
Locatie: PLNT Leiden.

Over Stadscafé

In Stadscafé duiken experts en publiek samen in relevante en actuele ruimtelijk thema’s als Hoe zorgen we ervoor dat wonen in de Randstad geen privilege wordt voor de happy few?  en  Hoe houden we Leiden in Beweging? Stadscafé vindt plaats in PLNT. Voorafgaand is het mogelijk deel te nemen aan RAP Diner. Voor €25,00,- serveert Midi (in PLNT) een heerlijke maaltijd, drankje en koffie. Iedereen van harte welkom!

Lees ook: Stadscafe, het water komt

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.