Hedendaagse Noorse architectuur

Hedendaagse Noorse architectuur

Nieuws
Door: Petra Starink | 23-07-2012

Van 6 september tot en met 21 oktober is in het Haarlemse architectuurcentrum ABC de tentoonstelling ‘Hedendaagse Noorse Architectuur” te zien. De reizende tentoonstelling toont architectuur uit de periode 2006-2010.

Na het succes van drie jaar geleden, toen in het ABC een overzicht te zien was van Noors architectenwerk uit de periode 2001-2005, worden nu bijzondere voorbeelden van Noorse architectuur getoond gerealiseerd in de periode 2006-2010. Met de serie overzichtstentoonstellingen Hedendaagse Noorse Architectuur wil het Nationale Museum voor Kunst, Architectuur en Design in Oslo steeds de beste werken van Noorse architecten aan een internationaal publiek presenteren.

Onderscheidende Noorse architectuurkenmerken

De nadruk bij deze omvangrijke exposities ligt op het tonen van onderscheidende Noorse architectuurkenmerken en -tendensen alsmede op de kwaliteiten van afzonderlijke werken en projecten. Daarbij is het ook de bedoeling de maatschappelijk relevante aspecten van de Noorse architectuur over het voetlicht te brengen en in een context te plaatsen. Voor deze editie is gekozen voor projecten variërend van parkeerplaatsen en particuliere woningen tot grootschalige bouwopdrachten zoals een vliegveld. Door middel van foto’s, films, tekeningen, schetsen en maquettes wordt een uitgebreid overzicht gegeven.

Eva Madshus opent op 6 september de tentoonstelling.  Madshus is architect en verbonden aan het Noors Nationale Museum. ABC organiseert  in oktober, samen met de Ambassade van Noorwegen, nog een of meer lezingen door Noorse architecten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.