Norman Foster in Close-Up

Norman Foster in Close-Up

Nieuws
Door: Petra Starink | 10-01-2013

Op dinsdag 15 januari is de architect Norman Foster te zien in Close-up. Architect Norman Foster is dol op snelle auto’s en gestroomlijnde vliegtuigen. Zijn liefde voor schoonheid en functionaliteit is terug te zien in gebouwen als de futuristische kegelvormige wolkenkrabber (‘de augurk’) die hij bouwde in Londen en in grote projecten als het Millau viaduct in Frankrijk.

Norman Foster behoort met zijn bedrijf Foster + Partners tot de meest succesvolle en veelgevraagde architectenbureaus ter wereld. Foster werd in 1935 geboren in Manchester. Als kind al raakte hij gefascineerd door de industriële gebouwen van de stad , wat leidde tot een interesse in bouwkunde en design en uiteindelijk tot een carrière als architect. Vanaf 1967 werkte Foster jarenlang samen met de visionaire Amerikaanse architect Richard Buckminster Fuller. De projecten die zij samen realiseerden bleken een katalysator in de ontwikkeling van een meer duurzame vorm van ontwerpen.

De documentaire ‘Norman Foster – Architect’ is de eerste film over Norman Foster en toont de lange weg die hij aflegde, van het eenvoudige gezin waaruit hij afkomstig is tot de gelauwerde architect die hij nu is (in 1999 ontving hij de Pritzker Prize, de belangrijkste hedendaagse architectuurprijs).

Een film Norberto López Amado en Carlos Carcas
Art Commissioners – Aite Ariane Films

De uitzending begint om 23.00 uur op Nederland 2.

Bron: Close Up

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.