Noud de Vreeze stadsarchitect Amersfoort

Noud de Vreeze stadsarchitect Amersfoort

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-07-2008

Noud de Vreeze is benoemd tot stadsarchitect van Amersfoort. Als onafhankelijke deskundige gaat hij de gemeente adviseren over belangrijke ruimtelijke ontwikkelingen. Daarnaast gaat hij het stedenbouwkundig niveau en de beeldkwaliteit in Amersfoort waarborgen en uitbouwen. De Vreeze is voor drie jaar aangesteld.

Inspirerende inbreng
“Met De Vreeze halen we een ervaren en betrokken deskundige naar Amersfoort. We zien er naar uit gebruik te maken van zijn kritische en inspirerende inbreng. Om de kwaliteit van de ruimtelijke ontwikkeling van onze stad hoog te houden, is de aanstelling van een onafhankelijke stadsarchitect een goed middel”, zegt wethouder Ruud Luchtenveld van Ruimtelijke Ordening.

De Vreeze (1948) studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Hij was werkzaam bij diverse organisaties op het gebied van sociale woningbouw en stadsontwikkeling. Zo was hij directeur van het Stimuleringsfonds voor Architectuur in Rotterdam en hij is nu directeur van de stichting WZNH in Alkmaar, die voor 42 gemeenten in Noord-Holland welstandscommissies organiseert. In Amersfoort is hij bekend als lid van het Kwaliteitsteam Vathorst.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.