Novotel verbouwt voor 26 miljoen

Novotel verbouwt voor 26 miljoen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-08-2008

Het Novotel aan de Amsterdamse Europaboulevard steekt dit jaar 26 miljoen euro in een grondige verbouwing. Novotel Amsterdam City, onderdeel van het Franse Accor, heeft grootse plannen met het uiterlijk van het hotel. Vanaf volgende week worden voor- en achterzijde van het megahotel helemaal vernieuwd. Voor de oorspronkelijke natuurstenen gevel komt een nieuwe voorzetgevel.

De gevelindeling -nu strakke stroken- wordt speelser. Aan de achterkant van het gebouw, bijna verstopt, zit al een stukje van de nieuwe gevel. Om proef te draaien. Die nieuwe gevel zal het meest zichtbare deel zijn van de vernieuwing, maar niet het meest ingrijpende.

Novotel bouwt tegelijkertijd een nieuw dertienhonderd vierkante meter tellend zalencentrum aan de achterzijde en neemt meteen zijn lobby en restaurants grondig op de schop. De kamers zijn in 2006 al verbouwd. De laatste grote renovatie was in 1995.

Om het hotel heen zijn de afgelopen jaren appartementencomplexen en kantoorruimtes gebouwd en KPN werkt aan een nieuw uiterlijk van zijn zendmast. Daar wil het hotel bij aansluiten.

Bron: Het Parool

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.