NVTL ontvangt Predicaat Koninklijk

Actualiteiten, Nieuws

NVTL ontvangt Predicaat Koninklijk

Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-02-2023

Op 2 februari 2023 ontving de 100-jarige Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) het Predicaat Koninklijk. De onderscheiding werd overhandigd door de heer A. Th. H. van Dijk, commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland aan NVTL-voorzitter en landschapsarchitect Ben Kuipers.

“De NVTL ziet het Predicaat Koninklijk als een blijk van waardering en erkenning voor het vakgebied in de afgelopen honderd jaar. Het markeert ook een startpunt voor de komende honderd jaar, waarin de ontwerpkracht van tuin- en landschapsarchitecten hard nodig zal zijn voor de landschappelijke en maatschappelijke opgaven waar we voor staan. Opgaven waarvoor de NVTL zich verplicht voelt om het voortouw te blijven nemen in de verdere ontwikkeling van het vakgebied. Een vereniging als de NVTL is daarbij een belangrijk vehikel voor samenwerking.”, zei Ben Kuipers, voorzitter van de NVTL in zijn dankwoord.

Aansluitend gaf voormalig Rijksbouwmeester en architect Floris Alkemade een inspirerende lezing over het landschap van de toekomst, het belang van verbeeldingskracht en de ‘noblesse oblige’ die het predicaat voor de NVTL met zich meebrengt.

Jubileumjaar

In 1983 is de NVTL ontstaan uit een fusie van de B.N.T. en de VTL (Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitektuur). Sinds de oprichting stimuleert de NVTL de vakontwikkeling van de tuin- en landschapsarchitectuur om een optimale bijdrage te kunnen leveren aan de inrichting en ontwikkeling van het landschap van Nederland en brengt opdrachtgevers en bureaus met elkaar èn met complementaire disciplines in contact.

In dit jubileumjaar dat tot 12 mei 2023 duurt, kijkt de NVTL terug op een rijke geschiedenis, viert feest en deelt passie en kennis van het vakgebied. Maar kijkt ook vooruit naar de volgende eeuw waarin de vakgemeenschap een belangrijke rol heeft in het leefbaar houden van Nederland door inzet van ontwerpkracht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.