Oeuvreprijs bouwkunst voor Wim Quist

Oeuvreprijs bouwkunst voor Wim Quist

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-11-2007

De winnaars zijn bekendgemaakt van de prijzen die het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst (Fonds BKVB) om het jaar uitreikt. Aan de prijzen is een geldbedrag van € 40.000 verbonden. Daarmee is het een van de grootste prijzen die in Nederland worden uitgereikt binnen de culturele wereld.

Bij hoge uitzondering worden er dit keer vier oeuvreprijzen uitgereikt: 2 voor de beeldende kunst, 1 voor de vormgeving en 1 voor de bouwkunst. Met deze prijzen wil het Fonds BKVB kunstenaars, vormgevers en architecten met een bijzondere staat van dienst en een belangrijk oeuvre in de schijnwerpers plaatsen.

Oeuvreprijs bouwkunst
Wim Quist, heeft als architect, hoogleraar en als rijksbouwmeester veel voor de Nederlandse architectuur betekend. Zijn oeuvre staat als een wolkenkrabber in het landschap van de Nederlandse architectuur.

Een kleine greep: het museum Beelden aan Zee in Scheveningen, het kantoor van Randstad in Amsterdam, uitbreiding Kröller Müller Museum, het Dienstgebouw Stormvloedkering Oosterschelde, het Maritiem Museum en de Willemswerf in Rotterdam.

Alle oeuvreprijzen worden tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 25 januari 2008 uitgereikt.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.