OMA bouwt hoogste toren Latijns-Amerika

OMA bouwt hoogste toren Latijns-Amerika

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-07-2007

OMA – Office for Metropolitan Architecture – heeft van Groupo Danhos de opdracht gekregen voor het ontwerp van de ‘Torre Bicentenario’ in Mexico-Stad.

De toren in het hart van Mexico-Stad wordt met zijn 300 meter het hoogste gebouw van Latijns-Amerika. Het zal gebouwd worden in de noordoostelijke hoek van het Chapultepec Park waar ook het presidentiƫle paleis en diverse musea gevestigd zijn.

De toren wordt in september 2010 opgeleverd ter gelegenheid van de viering van de Bicentenario: de tweehonderdste verjaardag van de onafhankelijkheid van Mexico en de honderdste verjaardag van de Mexicaanse revolutie.

Ontwerp
Het ontwerp van de ‘Torre Bicentenario’ bestaat uit een opeenstapeling van twee piramidevormen. Daar waar de twee piramidevormen elkaar raken komt een skylobby die het middelpunt van het gebouw gaat vormen. De lobby gaat een spectaculair uitzicht bieden over het park en de stad.

In de skylobby komen twee atriums samen die het gebouw op het wijdste punt van extra licht en ventilatie voorzien. Een semi-reflecterende glaswand aan de binnenkant zorgt voor optimale lichtval. De atriums verbinden het gebouw met de omgeving.

Het gebouw bestaat uit 160.000 m2 kantoorruimte, een congrescentrum, een museum, een fitnesscentrum en winkels en restaurants. Tevens is er plaats voor een publieke parkeergarage van 170.000 m2.

Groupo Danhos is een van de grootste projectontwikkelaars van Mexico. Rem Koolhaas en Shohei Shigematsu leiden het project bij OMA.

Bron: OMA

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.