OMA ontwerpt woontoren in Manhattan

OMA ontwerpt woontoren in Manhattan

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-12-2007

Slazer Enterprises, de ontwikkelaar van het New Yorkse project One Madison Park, gaat een alliantie aan met het Office for Metropolitan Architecture (OMA) en Creative Artists Agency (CAA) voor het ontwerp en de bouw van een woontoren met ‘Screening Room’ bioscoop in Manhattan. OMA zal risicodragend in het project participeren.

De nieuwe toren komt aan Madison Square Park te liggen en zal 22 verdiepingen tellen. In de toren komt ook een zogenoemde Screening Room die door het Hollywood agentschap CAA zal worden geprogrammeerd en gebruikt gaat worden voor het testen van films voor publiek, premières, previews en ontvangsten.

Unieke samenwerking
De toren zal naast de bioscoop 21 zeer luxe appartementen bevatten met een totaal oppervlak van 5800 vierkante meter en naar verwachting in 2010 worden opgeleverd.

“De samenwerking met OMA en CAA is uniek” aldus Ira Shapiro, medeoprichter van Slazer Enterprises, de ontwikkelingsmaatschappij die het project uitvoert. “Wij bieden onze klanten de kans om in OMA’s eerste woontoren in New York te wonen en gebruik te maken van de exclusieve CAA ‘Screening Room’ in hun eigen gebouw”.

CAA is een toonaangevend Hollywood agentschap dat op verschillende gebieden zoals film, televisie, muziek, theater, video games, design en sport actief is.

Risicodragend
OMA zal risicodragend in het project participeren. Een substantieel deel van haar honorarium is afhankelijk van de uiteindelijke winst uit de verkoop van het project. “Voor OMA is dit voor het eerst dat we op een dergelijke financiële basis participeren. We delen zo mee in de meerwaarde die ontwikkelaars aan een project geven door het door OMA te laten ontwerpen”, aldus managing partner Victor van der Chijs.

OMA oprichter Rem Koolhaas en Shohei Shigematsu, directeur van OMA New York, zullen het project leiden. Eerdere gezamenlijke ontwerpen zijn onder andere het ontwerp van het hoofdkantoor van de Chinese staatstelevisie CCTV in Peking, een hotel en appartementengebouw in Jersey City en de nieuwe architectuurfaculteit van Cornell University in Ithaca, New York.

De OMA toren maakt deel uit van het project One Madison Park dat bestaat uit twee luxe woontorens waarvan een al in aanbouw is.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.