OMA wint Huygen van Linschotenprijs 2007

OMA wint Huygen van Linschotenprijs 2007

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-10-2007

Office for Metropolitan Architecture (OMA) is winnaar van de Jan Huygen van Linschoten Prijs 2007. De prijs werd dinsdag 9 oktober voor de vijfde keer uitgereikt door ABN AMRO. OMA krijgt de Jan Huygen van Linschoten Prijs 2007 omdat zij op een goede manier weet te concurreren en zich succesvol profileert in emerging markets zoals China en de Verenigde Arabische Emiraten.

ABN AMRO wil ondernemers stimuleren hun grenzen te verleggen en een positieve bijdrage leveren aan het handelsklimaat. De bank beloont daarom het bedrijf dat op internationaal gebied het beste naar voren komt qua ambitie, ondernemerschap, verkoopconcept, aanpak en financieel management met de Jan Huygen van Linschoten Prijs.

OMA, aldus de bank, is een vooraanstaand internationaal bedrijf op het gebied van eigentijdse architectuur, urbanisme en culturele analyses. Het bedrijf doet zaken in meer dan 30 landen en heeft de afgelopen twee jaar een sterke internationale groei doorgemaakt.

Zakelijke erkenning
OMA krijgt de Jan Huygen van Linschoten Prijs 2007 omdat zij op een goede manier weet te concurreren met de beste architecten in de wereld en zich succesvol profileert in emerging markets zoals China en de Verenigde Arabische Emiraten. OMA bouwt netwerken op door succesvolle allianties aan te gaan met lokale partners, aldus de jury bestaande uit de heer Schmittmann, (voorzitter directie ABN AMRO Nederland), de heer Hermans (voorzitter van MKB Nederland), de heer Vaandrager, (directeur Nederlands Centrum voor Handelsbevordering) en Professor Jagersma (Universiteit Nijenrode).

De prijs is de eerste in zijn soort voor OMA aldus Managing Partner Victor van der Chijs: “Op creatief gebied hebben wij al heel wat prijzen in de wacht gesleept. Dit is de eerste keer dat wij ook op zakelijk gebied erkenning krijgen”. Naast een sculptuur en oorkonde bestaat de prijs uit een bedrag van 25.000 euro. Het geld wordt geïnvesteerd in onderzoek naar hoe het bureau architectuur nog beter kan verbinden met duurzaamheid.

Internationaal bureau
Office for Metropolitan Architecture (OMA) is een toonaangevend internationaal bureau dat zich richt op architectuur, stedebouw en culturele analyse. OMA is betrokken bij een groot aantal projecten in Europa, Azië en Noord-Amerika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, en er zijn vestigingen in New York en Peking. De denktank AMO, die deel uit maakt van OMA, is ook gevestigd in Rotterdam.

Het bureau wordt geleid door zes partners: Rem Koolhaas, Ole Scheeren, Ellen van Loon, Reinier de Graaf, Floris Alkemade en algemeen directeur Victor van der Chijs.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.