OMGEVING wint ontwerpwedstrijd Podil Kiev

Nieuws

OMGEVING wint ontwerpwedstrijd Podil Kiev

Door: Petra Starink | 25-04-2018

ntwerpbureau OMGEVING uit Antwerpen heeft de internationale ontwerpwedstrijd voor de publieke ruimten van de nieuwe Podil plek in Kiev, Oekraïne gewonnen. De integratie van verkeersinfrastructuur op schaal van de metropool, de flexibiliteit van de programmatische invulling van het openbaar domein en de versterking van het ecologisch netwerk van Kiev zijn de hoofdthema’s van het ontwerp.

Gemengd woon-werkgebied

Podil is een belangrijk historisch district in Kiev dat veel monumenten herbergt. De relatie naar de rivier Dnipro is verstoord door de aanwezigheid van oude industriële plekken. Ontwikkelaar SAGA Development organiseert op de grens met het water een gemengd woon-werkgebied dat zich richt naar de rivier en inzet op nieuwe verbindingen.

Ontwerpvoorstel OMGEVING

Het ontwerpvoorstel van OMGEVING voor de publieke ruimte rond de nieuwe gebouwen en voor het waterfront streeft naar een maximale groene inrichting. De wandelpromenade langs de rivier Dnipro krijgt groene eilanden met diverse invullingen (terrassen, speellandschappen, bloeiende borders enz.) waardoor een ecologische continuïteit ontstaat. In het noorden loopt de groene promenade uit in een nieuw park.

Keuze uit 5 ontwerpteams

De jury koos OMGEVING uit 5 ontwerpteams uit Australië, Portugal, Sweden, België en Duitsland.

Projectgegevens
Project Internationale ontwerpwedstrijd publieke ruimte Nieuw Podil Kiev
Ontwerper OMGEVING cvba
Locatie Kiev, Oekraïne
Opdrachtgever SAGA Development
Jaar 2018
Oppervlakte Ca. 30 hectare
Ontwerpteam Amedeo Ardolino, Agne Dailidaite, Myron Devolder, Andries De Coninck, Tompy Hoedelmans, Dries Pattyn, Luc Wallays

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.