Omwonenden tegen Zalmhaven Urban

Omwonenden tegen Zalmhaven Urban

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-08-2008

Rotterdammers die in de buurt wonen van de Gedempte Zalmhaven zijn fel tegen de plannen voor de bouw van een 180 meter hoge woontoren op die plek.

Van de omwonenden hebben er 93 formeel bezwaar bij de gemeente Rotterdam aangetekend. De omwonenden vinden dat moet worden afgezien van de bouw van de megahoogbouw. Het moet het hoogste woon- en kantoorgebouw van Nederland worden en heet Zalmhaven Urban.

De bewoners die een bezwaar hebben ingediend, mogen op donderdag 4 september hun bezwaren nader toelichten tijdens een hoorzitting. De hoorzitting wordt ghouden in zaal Engels om 14.00 uur aan het Rotterdamse Stationsplein. De bezwaarmakers vinden het project veel te massaal en zij vrezen verkeersoverlast als de 545 appartementen plus 33.000 vierkante meter aan kantoorruimte zijn opgeleverd.

Burgemeester en wethouders van Rotterdam vinden dat het project goed past in de doelstelling om extra woningen in het stadscentrum te bouwen. Het gemeentebestuur heeft een begin gemaakt met de vrijstellingsprocedure voor het bestemmingsplan. Hiertegen zijn de bijna 100 bezwaarschriften binnengekomen. De hoorzitting moet leiden tot een advies aan burgemeester en wethouders. Daarna is het aan de gemeenteraad om te beslissen of het bouwplan van Zalmhaven Urban verder wordt ontwikkeld.

Bron: AD

Projectgegevens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.