OnderDAK in Deventer

Exposities, Nieuws

OnderDAK in Deventer

Door: Petra Starink | 28-10-2015

In Architectuurcentrum Rondeel in Deventer wordt donderdag 29 oktober de tentoonstelling OnderDAK geopend. Op deze tentoonstelling wordt het heden, verleden en toekomst van de sociale woningbouw in Deventer belicht.

Op de tentoonstelling OnderDAK geeft Architectuurcentrum Rondeel een kijkje in de geschiedenis van de sociale woningbouw in Deventer en omstreken. Die geschiedenis start al in het eind van de 19e eeuw toen de eerste woningbouwverenigingen werden opgericht. Deventer telt meer dan 13.000 sociale huurwoningen, dat is een derde van het totale aantal woningen. Maar de geschiedenis van de sociale bouw in Deventer is des te interessanter omdat er met bepaalde idealen werd gebouwd. Niet alleen een goed en betaalbaar dak boven je hoofd, maar ook de manier van leven en samenleven werd vorm gegeven.

Toekomst sociale woningbouw

Op de opening op 29 oktober is er een lezing van ir. Roel van Veldhuizen en prof. Dr. Len de Klerk. Architectuurcentrum Rondeel presenteert dan tevens de resultaten van een expertmeeting met corporaties en bewoners over de toekomst van de sociale woningbouw in het krachtenveld tussen economie en overheidsbemoeienis.
De tentoonstelling is te zien tot en met 7 februari 2016 in het Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18c in Deventer.

Foto: Een van de eerste sociale woningbouwcomplexen van Deventer aan de Bergpoortstraat (1883) door de Vereniging tot opbouw en verbetering van Arbeiderswoningen (VtA).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.