Ondergrondse fietsenstalling aan IJzijde

Ondergrondse fietsenstalling aan IJzijde

Nieuws
Door: Petra Starink | 02-03-2017

Fietsenstalling IJzijdeAan de IJzijde van het centraal Station in Amsterdam komt een ondergrondse fietsenstalling met plek voor 4.000 fietsen. De nieuwe stalling vervangt het fietsplatform aan de westkant en de fietspont achter het Centraal Station. Bovenop de nieuwe ondergrondse stalling komt een wandelboulevard. Daardoor komt er meer ruimte aan de IJzijde. De fietsenstalling en boulevard zijn onderdeel van het project Waterfront.

Waterfront

Onderdeel van project Waterfront is het realiseren van een goede aansluiting van de fietsenstalling op het huidige Waterplein West en het toekomstig Waterplein Oost. Project Waterfront gaat hiervoor varianten en financieringsvoorstellen uitwerken. Naar verwachting wordt hier eind 2017 een besluit over genomen.

Bestemmingsplan

Het Rijk en de Vervoersregio Amsterdam hebben de intentie uitgesproken om deze ondergrondse fietsenstalling mede te financieren. Over hun bijdragen wordt dit jaar beslist. De Amsterdamse bijdrage wordt aangevraagd in de Voorjaarsnota 2017 en zal, bij goedkeuring, opgenomen worden in de begroting voor 2018. Voor de ondergrondse fietsenstalling moet het bestemmingsplan voor het Stationseiland gewijzigd worden. De definitieve plannen kunnen 2017 worden vastgesteld.

Beeld: Gemeente Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.