Onderzoek arbeidsmarkt architectenbranche

Onderzoek arbeidsmarkt architectenbranche

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-08-2008

Veel architectenbureaus hebben moeite met het aantrekken van tekenaars of ander gekwalificeerd personeel. De verwachting is dat de tekorten op de arbeidsmarkt in de architectenbranche de komende jaren zullen toenemen. De cao-partijen hebben daarom afgesproken onderzoek te doen naar de attractiviteit van de architectenbranche voor potentiële werknemers. Ook de ontwikkelingen van vraag en aanbod van personeel de komende jaren zullen aan bod komen. Begin september worden architectenbureaus benaderd voor deelname aan dit onderzoek.

De Stichting Fonds Architectenbureaus (SFA), bestuurd door de BNA en de sociale partners, is opdrachtgever van het onderzoek. Het onderzoek moet kennis opleveren om gericht actie te kunnen ondernemen om de instroom van technisch personeel te bevorderen.

Een van de onderzoeksonderdelen is een enquête onder architecten/eigenaren en onder medewerkers van architectenbureaus. De SFA heeft het bureau Basis & Beleid ingeschakeld om de enquête te verzorgen. Een representatieve steekproef van architectenbureaus zal rond 1 september worden benaderd met de vraag tot deelname aan deze enquête.

Nuttige informatie
Het onderzoek levert nuttige informatie op over de arbeidsmarktpositie van de architectenbranche. Het vergelijkt de arbeidsvoorwaarden van de architectenbranche met die van aanverwante branches. Het brengt factoren in kaart die voor (potentiële) medewerkers bepalend zijn om in de branche te werken. En het geeft prognoses over eventueel te verwachten (regionale) tekorten of overschotten van bepaalde vakinhoudelijke functies. De onderzoeksresultaten zijn eind 2008 beschikbaar.

Bron: BNA

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.