Onderzoek dementie in openbare ruimte

Onderzoek dementie in openbare ruimte

Nieuws
Door: Petra Starink | 15-02-2017

Oproep demnetie in de openbare ruimteHet Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de gemeente Rotterdam zijn op zoek naar ontwerpers die deel willen nemen aan een onderzoekstraject naar het verbeteren van de openbare ruimte voor mensen met dementie.

Maximaal 8 ontwerpers worden geselecteerd en ontvangen een subsidie voor deelname, zij werken samen met mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het ontwerpend onderzoek wordt op locatie uitgevoerd in de Rotterdamse wijken Ommoord en Lombardijen. Geïnteresseerde (landschaps-) architecten, stedenbouwkundigen, makers, social designers en productontwerpers kunnen tot en met 6 maart 2017 hun motivatie voor deelname insturen.

Oplossingen in directe omgeving

Eén op de vijf ouderen krijgt te maken met een vorm van dementie. Het beleid van de overheid is erop gericht dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Dit vraagt om nieuwe oplossingen in de directe woonomgeving. Het onderzoekstraject richt zich op het verbeteren van de toegankelijkheid en bruikbaarheid van de openbare ruimte met als doel de zelfstandigheid van mensen met dementie te vergroten.

Subsidie

De maximaal 8 geselecteerde deelnemers ontvangen een subsidie van maximaal € 5980,- van het Stimuleringsfonds bij deelname aan het gehele traject. De tijdsduur van deelname bedraagt 23 dagdelen over een periode van 3 maanden. De looptijd van het traject is van april t/m juni 2017. Start van het traject is  dinsdag 4 april.

Inzet van ontwerpers

Dit onderzoekstraject vindt plaats in het kader van het programma Langer Thuis van de gemeente Rotterdam. De Open Oproep draagt bij aan de uitvoering van het programma Zorgomgeving van de Actie Agenda Ruimtelijk Ontwerp 2017-2020, dat het Stimuleringsfonds uitvoert in opdracht van het ministerie van OCW.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.