Onderzoek naar MDF-plaat voor gebruik buiten

Onderzoek naar MDF-plaat voor gebruik buiten

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-03-2009

Platenproducent Medite onderzoekt samen met Accsys-dochter Titan Wood de mogelijkheden om samen te komen tot een MDF-variant bestaande uit geacetyleerde vezels.

Accsys Technologies introduceerde twee weken geleden Tricoya, een acetyleringsproces waarmee in licentie de bestanddelen van houtachtige plaatmaterialen kunnen worden gemodificeerd. Tricoya versterkt door middel van het chemisch modificeren ofwel acetyleren de duurzaamheid (sterkte, levensduur en milieuvriendelijkheid) en vormstabiliteit van houtvezels, -snippers- en -deeltjes. Deze vormen op hun beurt weer de bestanddelen van houtachtige plaatmaterialen als MDF, OSB en spaanplaat.

Ook voor buiten
Deze materialen worden doorgaans alleen in binnentoepassingen gebruikt. Accsys stelt dat met de toepassing van de Tricoya-methodiek deze houtachtige plaatmaterialen nu ook buiten kunnen worden verwerkt, en wel in alle denkbare vormen. Het daadwerkelijke toepassen van het procedé teneinde er gemodificeerde platen van de maken zal alleen in licentie gebeuren.

Titan en het Ierse Medite zijn nu overeengekomen dat zij hun gezamenlijke kennis en expertise zullen inzetten in de ontwikkeling van een economisch rendabele, niet-giftige en stabiele variant van MDF, vervaardigd uit geacetyleerde houtvezels.

Bron: Houtwereld

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.